Friday, March 09, 2007

Wildas ridlektion

Det är viktigt att börja rida tidigt. Wilda ansöker om stallplats i vårat gäng. Kolla in "blingbling" på träns samt espaniola sadeln. Visst platsar hon? Hästen heter Silver 2 och är vallack.



Det är viktigt att förbereda hästen för det uppsatta ridarbetet från marken. Här har Wilda social tid med Silver 2, alltså tid mellan träning. Det syns att hästen och hon är väldigt samspelta. För att uppnå detta krävs mycket och kontinuerlig träning, vilket det verkar som Wilda lagt ner.


Sluta bakifrån
Här förtydligar Wilda hur lätt det är att göra sluta från marken. Böjningen genom hästen behöver man inte kräva i början, man kan inte vara perfekt.



Wilda är väldigt tydlig med sitt kroppspråk. Här ställer hon hästen genom att föra bak axeln och titta på bakbenen, kanske vill hon att han ska utöka volten? Silver 2 är med på noterna, eftergiven och mjuk gör han allt hon önskar.



Ojsan, här verkar det som om Wilda pressat honom för hårt. Ett snabbt tjolahoppsanhopp och Wilda är ur balans. Det är faran med att inte rida med ordentliga knäslut. ;) Samtidigt får vi en ordentlig titt på utrustningen.

(text & bild Carin)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home