Saturday, April 28, 2007

Kurs med Katrin Wallberg; Isac

Åter dags för helgkurs med Katrin Wallberg, som vanligt ett samarrangemang med vårt studieförbund Studiefrämjandet! Vi höll till på Lappmarksryttarnas ridhus. Vi lär oss de akademiska principerna och strävar mot att kunna kalla vår ridning Akademisk ridkonst!

För Isacs del handlade det först och främst att kliva på transporten... På lördagen tog det lååång tid, ca 16-17 minuter... på söndagen lastade vi dit och hem under minuten - vana ger färdighet!
Foto på Isac: Linnea Gunnarsson





Klart för att stänga bommar och ramp utan dramatik!

Nu kan vi åka!

På ridskolan var Isac lugnet själv. Han fick börja med att lära sig longering på kort lina enligt akademiskt arbetssätt, som inte liknar den traditionella longeringen på lång lina. Där ska han söka huvudet framåt-neråt med ställning inåt, och inner fram ska korsa ytter fram (utåt) för att han inte ska komma under mittpunkten och belasta frambenen genom att bära vikt med dem.

Vi provade också böjd på rakt spår, öppna och sluta, allt från marken. Eftersom Isac har visat lite ovilja mot vanliga bett provade vi honom på stång, vilket han såg ut att trivas bra på. Men det ska vi vänta lite med, mest för att paparazzi behöver lång inlärningtid ;-) Tyvärr blev det inga bilder, eftersom Paparazzi glömde lämna kameran till (någon annan, varför var du inte med Annika?)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home